24 oktober 2011

Hur det började


I 2005 fick jag höra att det skulle etableras en ny kolonihaveforening i Köpenhamnsområdet, och man kunde skriva upp sig på en väntelista. Här skulle man betala hyra för tomten, och bygga sitt eget hus. Detta tyckte vi passade oss fint, och vi skrev upp oss.

Jag hade länge drömt om en trädgård med rosor, äppelträd och trädgårdsland, och Johan ville bygga sitt eget hus. En äldre, redan färdig koloniträdgård hade vi redan gett upp hoppet om, väntelistorna hade redan länge varit stängda i de flesta föreningar, och vi hade inte de en halv till en hel miljon att betala för ett färdigt hus. Och kanske för ett färdigt hus i dåligt skick som man ändå mest hade lust att riva ner och bygga ett nytt.

På det första stället de hade sett ut till det nya området, blev det inget, jorden ägnade sig inte till att odla i, så vi blev överflyttade till ett annat område, ute vid Ishøj landsby. Sommaren 2007 fick vi svar om att vi skulle bli erbjudna en lott. Vi fick välja som en av de första, och valde en som låg längst bort, på gränsen till den existerande föreningen och grönområdet utanför. Vi försökte göra det bästa av situationen, för det vi fick var så långt ifrån en blommande koloniträdgård man kunde komma. 


En 360 m2 stor bit av en gigantstor leråker. Där stack upp ett elskåp i ena hörnet, och en avloppsbrunn och ett vattenrör i det andra.
Detta skulle alltså bli vårt paradis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar