15 maj 2013

Att bygga högbädd

Högbädd till kryddor och rabarber


Högbädd av pallkragar

I höstas byggde vi en stor låda till kryddor, rabarber, jordgubbar, med spaljé för bönor vid häcken bakom trädgårdslandet. Träet var resterna från den stora verktygslådan vi hade sågen i de första åren, och vi målade den med slamfärg. Tanken är att den ska ta lite av vinden som kommer från det hållet. Den fungerar i alla fall fint som visuell avgränsning av tomten.

Trädgårdslandet har blivit lite större i år, och barnen har igen varsin planteringslåda där de själva valt vad de ville så. Agnes sådde luktärter, malva och zinnia, och Leo lejongap, blåklint och ärter.

Vid sidan av trädgårdslandet har vi två högbäddar av pallkragar, som vi fick levererat ända från Fyn, tack Ellen och Martin! Dem har vi målat med svart, naturligtvis, utemöbelolja, och de blev så snygga. Vi lade markduk i botten, sen fyllde vi dem med jord och äkta kodynga, också den från Fyn. Här har jag redan planerat ut mina squash- och purjoplantor som jag drivit upp på fönsterbrädan hemma. Vi får se om de klarar sig, risken finns att jag var för otålig, och nattfrosten tar dem. Vi har några pallramar kvar, som ska bli miniväxthus och blombädd på framsidan. De gamla sjuttiotals utemöblerna fick också en omgång med möbelolja, och blev nästan som nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar