8 november 2011

Att göra statusNu kan vinterstormarna komma, med regn som slår vågrätt in på huset. Fönster och dörrar är på plats, springor tätade och lister påspikade, fasaden målad.
Hela huset sett framifrån.


Ingångspartiet sett från vägen. Där rakt fram ska vi plantera ett träd, som ska ramas in av öppningen, och dölja Mettes hus. Detta är var vi är just nu, november 2011. Fortsättning följer.

4 kommentarer:

 1. Snyggt :D

  Kanske jag läst dåligt men vad har ni för slamfärg (?) på väggarna? Vi håller på å renoverar en villa/sommarstuga för att vara tydlig och funderar på svart slamfrärg (Falu). Huset finns uppe på ett stenrackel eller berg låter finare så vi tänkte det skulle smälta in i naturen bra. Jag ser att ni nte heller har fönsterbläck... Var har ni hittat modellen till det som ni har? Jag vet ju inte om det kommer att fungera ute i skärgården men det tåls att funderas på.

  Anna

  SvaraRadera
 2. Tack! Vi har använt Falu röd Svart. Den är prisvärd, lätt att stryka ut, och har en lite svartbrun nyans. Vi är nöjda. Ska man ha riktigt svart, får man välja något annat. Vi har istället för fönsterbläck i plåt, monterat en planka tätt vid underkanten av fönstret och satt silikon inne i skarven. Vi räknar med att det kommer att hålla fint. Huset har vi ritat själva, med inspiration från flera ställen. Lycka till med er renovering!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att få följa allt från grunden (bokstavligt talat!)! Det ser toppenfint ut såhär långt!
  Vi har själva ett sommarhus som vi har renoverat (läs: byggt om totalt inifrån) under ett antal år. Vi lär inte bli färdiga på ett antal år heller, det finns ju alltid nåt att bygga på/fixa med! :)

  SvaraRadera
 4. Tack! Det är roligt för oss med, att kunna se att det faktiskt hänt en hel del, fast man ibland tvivlar på hela projektet. Låter som ni har ett större projekt på gång ni med!

  SvaraRadera