5 augusti 2013

Att äta squash


Squashen jag drog upp på fönsterbrädan hemma, och planterade ut i maj, ger skörd så att vi drunknar i squash. På några dagar växer de sig så stora att de nästan är för stora. Jag ger bort till höger och vänster, varje gång vi åker in till stan för att tvätta och ladda kylväskan tar vi med oss allt vi kan och lagar grytor till långt in på natten. För ute på kolonin har vi inte möjlighet att göra mat av dessa enorma grönsaker, och saknar kylskåp att förvara eventuell färdig mat.


Sommar blommorna blommade fantastiskt i hela juli månad, här Agnes malvor och luktärter.


Purjo, lök och bladselleri.


Och så följer några recept, mest för mitt eget minnes skull:

Inlagd zucchini:

Skär squashen på längden i knappt en cm tjocka skivor. Stek den på båda sidor i olja, salta och lägg in den i en ren och kokad glasburk. Fräs ett par skivade vitlökar, en knippe salvia i samma stekpanna du just stekte squashen. Häll i en dl äppelcidervinäger och en matsked socker, låt koka ihop. Häll blandningen över squashen i burken, och låt stå ett par dagar i kylskåp innan du smakar på den. 


Inlagd smörgås gurka:

Skivad slanggurka
Senapskorn
Krondill
Lag av ättika, socker, salt och vatten.


Muminmammans rabarberkompott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar